Ce să alegem dintre cele două? AMD sau Intel? Greu de decis deoarece:

 

Platformă AMD = 476 sau 271 (procesor) + 690 (placă de bază) = 1160 sau 960 RON

Platformă Inrtel = 483 (procesor) + 488 (placă de bază) = 971 RON

 

Aşa cum vedeţi preţurile acestor două platforme sunt similare, evident dacă luăm în considerare doar cel mai ieftin procesor AMD. Însă ca performanţă, diferenţa dintre cele două este destul de mare. Păcat însă că diferenţa de preţ nu este şi ea cam la acelaşi nivel, dar asta se datorează exclusiv preţului uriaş al plăcii de bază Sapphire. Aşadar, nu recomand această placă de bază decât dacă este obligatorie folosirea de platforme AMD, sau dacă sunteţi adepţi ai combaterii încălzirii globale deoarece aşa cum am văzut procesoarele AMD sunt mai reci:).

De ce nu trebuie luat în considerare Core i7 870? Pentru că este atât de sucmp încât devine ilogică asamblarea unui astfel de sistem. Având în vedere că diferenţa de preţ dintre 860 şi 870 vă permite să cumpăraţi un HDD sau alte compoenente cred ca îmi veţi da dreptate aici:). Pe lângă asta trbeuie şi o carcasă măricică pentru a putea integra şi o placă video cumva în ecuaţie.

Eu sunt de părere că tot i5 530 sau chiar i5 661 sunt cele mai bune soluţii pentru un HTPC mic, drăgălaş, puternic şi capabil de FullHD chiar dacă posibilitatea de a rula vreun joc în afara de StarCraft sau Red Alert 2 dispare.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE GA-H55N-USB3

+ Dotări excelente
+ suport pentru orice procesor LGA1156
+ Preţ rezonabil

– Răcirea PCH-ului necesită flux de aer

 

Plusuri şi minusuri pentru Sapphire IPC-AM3DD785G

+ Soluţie de răcire foarte bună
+ Dotări suficiente pentru segmentul ţintă

– Preţ prea mare
– Chipset din genraţia veche
Pages ( 5 of 5 ): « Previous1 ... 34 5

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.