Primul aspect despre care vom discuta este temperatura. Atât în viziunea mea cât şi a altora, acesta este cea mai importantă variabilă a unui sistem de dimensiuni reduse.

 

Testele nu au fost rulate nici în condiţi open stand dar nici cu plăcile de bază montate în carcase, ci mai degrabă într-un simulator de carcasă, adică o „carcasă” construită din carton căria i-au fost dispuse găuri de aerisire similar celor carcaselor normale. Găurile au fost amplasate deasupra cooler-ului şi pe o laterală.

Pentru stocare am folosid un SSD Kingston SNV425-S2BD/64GB. Iar memoriile din ambele sisteme au fost Kingston HyperX KHX16008CD3K2/4GX ce au rulat la 1333MHz pentru a satisface ideea că un astfel de sistem nu va fi echipat decât în cele mai frumoase vise cu memorii mai rapide de 1333MHz.

Alimentarea a fost asigurată de o sursă GIGABYTE Superb 450W, iar consumul nu a fost măsurat doarece sursele normale au o cu totul altă eficienţă decât cele ale carcaselor mini-ITX.

 

De asemenea, pentru AMD nu am folosit cooler box deoarece nu am avut la dispoziţie, însă în mod sigur temperaturile sunt în limita normalului dacă procesoarele sunt folosite la frecvenţele specificate de AMD.

Şi ultimul aspect despre care vreau sa vă povestesc este alegerea procesoarelor. Nu am ales Phenom X3 sau X4 pentru că preţul platformei ar fi crescut enorm. De asemenea, procesorul Intel Core i7 870 stă în grafice drept etalon al performanţei.

 

Performanţă

 

 

 

 

 

Nu este absolut nimic de comentat pe marginea graficelor deoarece ideile preconcepute pe care le aveam atât eu cât şi voi sunt perfect adevărate, procesoarele AMD sunt reci ca gheaţa şi lente ca nişte melci. Din fericire sunt capabile să ruleze un film HD, iar Phenom 2 X2 este în de ajuns de puternic pentru a susţine o placă video mainstream în jocuri.

 

Pages ( 4 of 5 ): « Previous123 4 5Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.