Deşi montarea se face cam în acelaşi fel ca la un cooler normal, adică se pune backplate-ul, se bagă şuruburile, se aşează cooler-ul şi apoi se strâng piuliţele, TwinTec poate creea probleme utilizatorilor cu puţină experienţă. Nu sistemul de prindere este cel buclucaş ci numărul limitat de poziţii în care poate fi montat, cel puţin pe platformele AMD. Mai jos sunt câte două poze cu cele două platforme pe care am testat.

Prima este bazată pe Intel Core i7 920 revizia C0, iar a doua pe noul AMD Phenom II 965 revizia C3. Plăcile de bază folosite sunt produse de către GIGABYTE şi pentru AMD am utilizat modelul GA-MA790FXT-UD5P, iar pentru i7…GA-EX58-UD5.

În cazul X58 nu sunt foarte mari probleme la montare. Cooler-ul poate fi aşezat atât pe verticală cât şi pe orizontală. Probleme pot apărea doar dacă se folosesc module de memorie cu radiator mare, ca cele din imagini. Dacă se folosesc module normale (ca înălţime) atunci cooler-ul poate fi aşezat în absolut orice poziţie. În cazul în care se folosesc module mari şi cooler-ul este instalat pe orizontală, se vor mai putea folosi doar ultimele două slot-uri, deci în niciun caz nu se va monta aşa. Dacă se instalează pe verticală, ventilatorul va ocupa slot-ul numarul 1. Dacă se instalează ventilatorul pe partea cealaltă, atunci acesta nu va mai sufla pe toată suprafaţa radiatorului.

Pe o platformă bazată pe AMD, situaţia nu este foarte roz. De ce? Pentru că acesta nu poate fi montat decât într-o poziţie şi şi aceea foarte puţin convenabilă. Bine, împiedicarea instalării modulelor de memorie poate apărea doar dacă folosim DIMM-uri cu radiator mare. Dar având în vedere că pentru AMD nu este nevoie de frecvenţe imense ale memoriilor pentru că oricum controller-ul este cam leneş, putem bine merci să folosim memorii pitice.

Metodologie

Pentru fiecare platformă, am folosit acelaşi soft de monitorizare, CoreTemp 64 0.99.5. Pe platforma Intel vom compara rezultatele cu cele ale unui cooler box, iar pe AMD cu cele ale lui G-Power Lite de la GIGABYTE. Ventilatorul a fost folosit doar la putere 100%, deşi are PWM, iar procesoarele au fost şi overclock-ate pentru a oferi o privire de ansamblu asupra comportamentului cât mai bună. Pasta termică folosită a fost cea comercializată de NoiseBlocker.

Pages ( 4 of 6 ): « Previous123 4 56Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.