Înainte de a vedea rezultatele obţinute de TwinTec pe cele două platforme, trebuie să studiem puţin felul în care el face contact cu procesoarele. Despre AMD nu voi vorbi întrcât contactul este aproape perfect. Veţi observa în poza cu Phenom de ce folosesc termenul aproape.

Despre Intel sunt o mie şi una de poveşti de spus. Prima este legată de modul în care cooler-ul are un contact…groaznic este puţin spus. Lucrul ăsta se întâmplă pentru că talpa are un gol exact în centru, chiar unde vine heatpipe-ul imens. Ceea ce veţi observa mai jos a rezultat după ce am întins pasta termică sub formă de peliculă subţire. După nereuşită m-am gândit să încerc prin metoda bob care s-a dovedit la fel de ineficientă pentru că stratul gros de pastă termică format în centrul tălpi oferea absolut acelaşi rezultat ca golul de aer. Ca să vă faceţi o idee, în idle la frecvenţa default temperatura medie era de aproape 60° C. Aşadar nu am testat cooler-ul „out of the box” i7, ci doar după ce l-am finisat un pic.

Procesorul AMD după scoaterea cooler-ului NoiseBlocker TwinTec

Nu cred ca are sens să mai comentez. Concluziile pot fi trase foarte uşor. Ţin să menţionez că o foarte mare parte din pastilă era practic fără contact.

După un pic de finisare, zona de mai sus care era lipsită de contact s-a transformat în zona cu cel mai bun contact.

Rezultatele le puteţi analiza mai jos un pic. Temperatura ambientală la care am efectuat testele a fost de 26°C

Cu GB este notat cooler-ul GIGABYTE, iar cu NB TwinTec de la NoiseBlocker.

Deşi diferenţa dintre G-Power Lite şi TwinTec este de doar 10° C ţin să vă mărturisesc că s-a simţit foarte tare faptul că ventilatorul de la G-Power Lite sufla înspre placa de bază pentru că aceasta s-a încălzit destul de tare. În schimb, folosind TwinTec care suflă aerul cald în altă direcţie, temperatura plăcii de bază era simţitor redusă…chiar şi pentru degetometru.

La frecvenţa default vă spun sincer că mă aşteptam la un rezultat mult mai bun. Oricum, deşi am uitat să menţionez până acum, valorile obţinute sunt strict informative şi nu pot fi luate ca punct de referinţă şi asta datorită comportamentului extrem de ciudat al sondei din procesoare care în niciun caz nu şi-a făcut vreun renume prin precizie.

Pages ( 5 of 6 ): « Previous1 ... 34 5 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.