Ultimul set de teste sintetice este compus din PCMark05 şi PCMark Vantage. Mai întâi vom avea rezultatele, după care le vom comenta.

Rezultalele totale:

 

 

Şi rezultatele individuale pe fiecare categorie:

 

 

 

Am văzut în cadrul unor comunităţi online rezultate de aproximativ 10.000 puncte în PCMark Vantage, iar când am obţinut şi eu acest rezultat în IDE, la prima rulare pe sistemul meu, nu am fost foarte mirat. Când însă m-am uitat peste rezultatele detaliate, mi s-au părut extrem de dubioase vitezele obţinute. După ceva bătaie de cap, am descoperit vinovatul: driverul Intel Matrix Storage Manager. Practic, dacă rulăm testele fără acest driver, rezultatele sunt foarte slabe (10.000-11.000 puncte în Vantage). În momentul în care îl instalăm, scorul final atinge nişte valori normale pentru un SSD.

Dar există două probleme. În primul rând, acest driver nu se poate instala decât în mod AHCI, deci dacă rulăm în IDE, rezultatele în PCMark vor fi slabe. În al doilea rând, versiunea 8.9.0.1023 a acestui driver (cea mai recentă de pe site-ul Intel) nu suportă TRIM, acesta fiind motivul principal pentru care majoritatea persoanelor care au un SSD cu suport TRIM nu au instalat acest driver, ci au lăsat driver-ul instalat automat de Windows 7. Şi motivul pentru care unele persoane au obţinut scoruri foarte mici în suitele PCMark. Deci, pentru un scor normal, trebuie instalat acest driver.

Totuşi, aici aş adăuga faptul că în practică nu se prea observă vreo limitare de performanţă, indiferent că e instalat sau nu acest driver. Bineînţeles, asta nu înseamnă că nu există, ci doar că e foarte greu de observat.

 

Pages ( 9 of 11 ): « Previous1 ... 78 9 1011Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.