Verdict

Este destul de clar ca desi este un laptop de gaming, aceasta activitate nu este pe primul plan. Chiar daca are un ecran superb la 240 Hz, Zephyrus S GX502GW este destinat pentru gaming ca o activitate secundara.

Cel putin impresia asta mi-a lasat-o dupa ce l-am utilizat mai bine de o luna. Intotdeauna mi-a facut placere sa lucrez pe el, dar de jucat nu prea mi-a multumit pretentiile.

Bine, asta se datoreaza si exigentelor mele in materie de framerate. Si aici pot spune ca m-am inteles minunat cu Scar II. Acel laptop chiar ma multumea pe partea de jocuri.

Framerate-ul era mult mai stabil. Si poate acesta este motivul pentru care nu am stat cu orele jucandu-ma la Zephyrus S. Pentru ca nu ma joc jocuri single player unde nu conteaza framerate-ul.

Dar atunci cand jucam nu ma interesa ca PC-ul nu livra un numar de cadre pe secunda mai mare decat refresh rate-ul monitorului. Cel putin Metro Exodus l-am jucat cu toate detaliile la maxim. Dar acolo nu conteaza daca n-am reflexe bune.

Si stau si ma intreb, acum cand scriu concluzia acestui review, oare nu era o idee mai buna sa fi folosit un ecran de 144 Hz?

Adica sigur, e IPS acest 240 Hz, dar sunt sigur ca exista undeva pe planeta asta panou la 144 Hz ce reproduc mai bine culorile decat acesta.

Adica pun un pic lucrurile in balanta si observ ca toata configuratia poate satisface un monitor la 144 Hz, dar nu unul de 240 Hz.

Si ca tot veni vorba de framerate si performanta. Mie unul mi se pare slab acest RTX 2070. Si cand il vad ca e la nivelul unui GTX 1660 Ti nu pot sa nu ma intreb de ce nu au folosit direct un astfel de GPU. A ba da. Au folosit, dar pe Scar III.

E misto. E subtire. Arata superb. Dar se incalzeste prea tare cand te joci si performanta incepe sa scada pe masura ce temperatura creste.

Si la fel si nivelul de zgomot.

M-am jucat un pic si cu Scar III. Performanta este identica si din acest motiv nu il gasiti prin grafice. Singura diferenta este ca la Scar III nu scade atat de dramatic pe masura ce se incalzeste.

Mai jos aveti comparatie cu toate GPU-urile de desktop testate de noi in ultima perioada impreuna cu un procesor 9900K. Stiu ca veti spune ca e nedreapta comparatia. Dar asta este ideea unui laptop de gaming performant. Sa te faca sa renunti la desktop.

Poate in momentul in care voi renunta la a mai juca multiplayer o sa apreciez altfel Zephyrus S GX502GW. Deocamdata ma incanta mai tare Scar III.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX502GW review | WASD.ro

Pot intelege ca are componente de top si ca pretul este dictat de aceste componente, dar parca e cam mare pentru rezultatul final pe care il ofera.

Dar repet. Poate sunt eu prea obsedat de performanta.

  • Asus ROG Zephyrus S poate fi cumparat de la PC Garage incepand de la 8000 Lei, dar intr-o configuratie cu RTX 2060
  • Configuratia testata de mine poate fi cumparata de la PC Garage la pretul de 9498 Lei
Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Leave a Reply

One thought on “Review: Asus ROG Zephyrus S GX502GW

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.