Temperaturi

Temperaturi in Idle

idle-zephyrus-s

Nu stiu ce parere aveti voi, insa, mie mi se par niste temperaturi mari pentru CPU si GPU atunci cand nu ruleaza absolut nicio aplicatie. Ma rog, de fapt este deranjant zgomotul pe care il produce din cand in cand ventilatorul. Dar intr-un fel era de asteptat avand in vedere cat de subtire este acest laptop.

 

Load GPU

In graficul produs de catre MSI Afterburner puteti observa cum si temepratura procesorului creste cam in acelasi ritm in care o face si cea a GPU-ului. De asemenea, se observa cum si frecventa GPU-ului este pe trend descendent. Asta pentru ca boost-ul GPU-ului este afectat direct de temperatura la care acesta ruleaza. Cu cat mai cald, cu atat mai mica frecventa.

Se mai vede in grafic si faptul ca frecventa maxima atinsa vreodata a fost de 2010 MHz. Asadar, singurul impediment al acestui laptop este limitarea impusa de catre Nvidia pentru aceste GPU-uri. Adica maxim 115W. Racirea este oarecum la limita si m-a ajutat sa inteleg asta un alt laptop cu specificatii identice, Scar 3.

Mai jos aveti doua screenshot-uri in care sunt incluse valorile temperaturilor GPU-ului si CPU-ului pe cele doua laptop-uri.

 

Load CPU

Iar cand CPU-ul rontaie singur observam cum temperatura GPU-ului a crescut cu 11°C fata de scenariul idle. Asta se intampla pentru ca in mod clar si GPU-ul, dar si CPU-ul au cel putin un heatpipe comun.

Frecventa procesorului este dictata atat de nivelul sau de consum, cat si de temperatura lui si se observa ca in cazul unui load foarte greoi cum este Prime95 frecventa este situata in jurul valorii de 3300 MHz.

cpu-load-zephyrus-s

 

Pages ( 3 of 7 ): « Previous12 3 45 ... 7Next »

Similar Articles

One thought on “Review: Asus ROG Zephyrus S GX502GW

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.