Cei de la Sapphire sunt foarte cunoscuti pentru loialitatea lor catre placile AMD si de performantele atinse de ei folosind procesoarele AMD. Acestia au reusit sa acapareze atentia tuturor ce au vrut sa cumpere un model R9 si asta din cauza performantelor aduse la temperaturi scazute fata de referinta chiar si in conditii overclock.

Sapphire reuseste sa impresioneze din nou cu R9 290X Tri-X 8GB! Acest model foloseste arhitectura unicata GCN (graphics core next) de la AMD cu 2816 unitati de procesare si un engine imbunatati pana la 1020 Mhz.

Cei de la Sapphire au urmarit succesul adus de Vapor-X R9 290X 8GB si de aceea au adus 8GB RAM sub aceasta forma. RAM-ul fiind tactat la 1375 Mhz (5.5 GHz performanta efectiva) primim o latime de banda mai larga fata de modelele precedente si suntem asigurati de capabilitati numai bune pentru rezolutii pana la 4K! Totul fiind asamblat pe un PCB original Sapphire cu un sistem de alimentare pe 6 faze ce poate transmite pana la 240 wati pentru performante maxime si stabile pana si in scenario de overclock.

Placa necesita doi conectori cu 8 pini ce (impreuna cu conectorul PCi-e) ne ofera pana la 375 W.

Coolerul Tri-X ne ofera o racire mai buna comparata cu cea standard dual fan si in acelasi timp ne asigura de o stabilitate foarte buna chiar si atunci cand se realizeaza over-clock. Tri-X poate fi gasit pe diverse modele de la Sapphire inclusive pe R9 290 si R9 280X si este foarte cunoscut pentru design-ul sau distinct.

Puteti citi review-ul nostru ca sa aflati mai multe despre acest sistem de racire.

11226-17 R9 290X TRI-X OC 8GBGDDR5 DP HDMI 2DVI PCIE C01

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.