Corsair Vengeance RGB DDR5 este noua serie de memoriii RAM lansată de Corsair, fiind cel de-al treilea membru al line-up-ului de memorii DDR5 din oferta producătorului.

Pe 26 iulie producătorul Corair a anunțat în mod oficial lansarea noilor module de memorii RAM DDR5 din seria Vengeance RGB DDR5.

Corsair Vengeance RGB DDR5 | WASD.ro

Până în momentul acestei noi lansări, oferta Corsair de RAM DDR5 pentru platformele Intel Z690 cuprindea seriile Vengeance și Dominator Platinum. Acestea aunt disponibile în kit-uri cu plaja de frecvență disponibilă între 4800 MHz și 6200 MHz, respectiv între 4800 MHz și 6400 MHz.

Line-up-ul Vengeance RGB DDR5 inițial cuprinde kit-uri a câte două module cu capacitatea de 16 GB. Diferența dintre aceste patru kit-uri constă în frecvența maximă de operare. Cel mai lent dintre ele funcționează la 6000 MHz, în timp ce varianta cea mai rapidă atinge 6400 MHz. Desigur, aceste frecvențe sunt tangibile cu ajutorul profilelor XMP 3.0 ce trebuie activate din BIOS.

Corsair anunță că, în viitorul apropiat, vor lansa și kit-uri ce vor atinge frecvența de 6600 MHz în cadrul proaspetei serii Vengeance RGB DDR5.

 

Spre deosebire de gama Vengeance DDR5, memoriile din seria Vengeance RGB DDR5 sunt dotate cu iluminare RGB. Fiecare modul este echipat cu LED-uri RGB adresabile, grupate pe 10 zone, deasupra cărora este atașat un capac de plastic translucid cu rol în dispersia și uniformizarea luminii. Iluminarea este controlabilă și sincronizabilă cu restul sistemului în Corsair iCUE.

Tot din cadrul suitei Corsair iCUE vei avea posibilitatea de a-ți crea propriile profile XMP 3.0 și de a le salva în memoria modulelor. Desigur, ulterior vor trebui activate din BIOS. Corsair iCUE îți va oferi și posibilitatea de a controla tensiunea de alimentare a memoriilor. Totuși aceste funcționalități vor fi lansate ulterior, anul acesta.

Corsair Vengeance RGB DDR5 | WASD.ro

Modulele Corsair Vengeance RGB DDR5 sunt îmbrăcate în aluminiu solid ce are rol în disiparea căldurii degajate de cipurile de memorie. Acestea sunt disponibile în două culori, alb și negru.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.