Greu de spus ce este ARΣS. Seriozitatea pe care o dă servieta în care vine ambalată te face să te gândeşti că retailer-ul este de fapt un mare traficant columbian şi că în interiorul ei ar fi 2Kg de euforie. O deschizi şi ghici ciupercă ce e înăuntru, nimic altceva decât două pungi:)). Lucruri valoroase de dimensiuni mici (dpdv al costului per cm³) încep să apară şi în domeniul IT. Culmea este că nu trebuie ca acele produse să fie suflate cu aur sau să aibe cocaină prin heatpipe-uri ci trebuie doar să îşi pună ambiţia taiwanezii.

Este foarte uşor de observat că acordarea de atenţie în construirea plăcilor video cu preponderenţă a celor cu GPU-uri ATI devine un trend. Asta se întâmplă şi pentru că deja seria 5000 a ajuns la maturitate şi nu ar mai fi fost atractive în nici un fel aceste GPU-uri dacă nu erau ajutate cumva de către producători giganţi precum ASUS, GIGABYTE sau Sapphire. E drept că este nevoie să scoţi mai mulţi bani din buzunar pentru a achiziţiona un produs trendy, dar satisfacţia de a avea ceva diferit faţă de banalul produs de referinţă este alta. E ca şi cum ţi-ai lua o Dacie fără servo-direcţie pentru că eşti adeptul mentalităţii: de ce să dau xxx € când pot să o iau pe aia care prinde tot atât în linie dreaptă, curbe iau eu cumva, nu aia e problema.

Nu pot fi emise pretenţii legate de preţ atunci când vine vorba de produse custom sau mai bine zis peste nivelul banalului, iar ideea este simplă: dacă este pe gustul tău o cumperi (acea placă video), dacă nu, te orientezi spre altceva.

Ştiu că sună un pic aiurea paralela cu maşina dar într-un final totul se rezumă la confort, chiar şi la plăci video. Dai un ban în plus dar stai liniştit pentru că ştii că o poţi overclock-a sau poţi face mai ştiu eu ce. Până la urmă este vorba doar de feeling-ul pe care îl ai. E foarte probabil ca ARΣS să fie mai rapidă cu un procent mai mic decât diferenţa de preţ dintre ea(căci este vorba de o placă video) şi una cu numele 5970 înzestrată cu răcire standard. Este în natura noastră să dorim cele mai speciale lucruri, cele mai scumpe ţoale şi alte lucruri care transformă un băştinaş neinteresant într-un alpha-male sau alpha-geek în cazul de faţă.

 

 

Nu e momentul să vărsaţi lacrimi, detaliile cu adevărat picante sunt în paginile ce urmează păstraţi-vă lichidul în ochi pentru atunci.

 

 

Pages ( 1 of 18 ): 1 23 ... 18Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.