Singurul detaliu pe care vi l-am dat până acum a fost că la baza lui ARES stau două 5870. Unul dintre cele mai importante detalii pe care le-am omis în mod intenţionat pentru a păstra interesul pentru articol este că fiecare GPU vine acompaniat de nici mai mult nici mai puţin de 2GB de memorie gDDR5, totalizând 4GB de memorie video.

 

 

Şi 5970 vine echipat cu aceleaşi GPU-uri ca ARES şi am putea spune că sunt asemănătoare, însă dacă ne uităm mai atent observăm că şi restul specificaţiilor au valori mai mari. De fapt, au valori duble faţă de Radeon 5870. Partea cu adevărat magică este consumul iar acesta, era şi normal de altfel, nu este dublu faţă de cel al lui 5870. Însă dacă îl înmulţim cu doi observăm de diferenţa nu este chiar atât de mare.

Să nu vă faceţi iluzii că tancul ar fi construit în alt fel decât un Radeon 5970. Este tot o placă video dual GPU şi similar lui 5970 s-a folosit un cip de legătură între cele două GPU-uri. Deşi îi vom spune cea mai puternică placă video de pe planetă, adevărul va fi undeva la mijloc deoarece din două GPU,  care au framebuffer dedicat, nu poţi scoate decât două plăci video ce au acelaşi suport (PCB) şi etaj de alimentare. Long story short, avem parte tot de multi-GPU gaming.

În ceea ce priveşte caracteristicile măsurabile în cm sau inci, placa are o lungime de 11 inci iar lăţimea de 5 inci. Grosimea nu este cu mult ieşită din comun, însă ARES va face imposibilă utilizarea a încă două slot-uri fără a-l include şi pe cel în care este conectată. Poza din prima pagină vă poate ajuta imaginaţia cel mai bine.

 

Sistemul de răcire

Nu sunt exagerat de multe de spus despre cele două „bucăţi” de cupru din dotarea lui ARES. Cel mai important lucru de ştiut este că în total, sistemul de răcire are în componenţă 8 heatpipe-uri de 8mm, iar ventilatorul are un diametru de 10cm. Din prezentările ASUS am reuşit să prind că ventilatorul ar fi capabil să împingă cu până la 600% mai mult aer faţă de cel folosit pe modelul de referinţă al unui 5970. Cam imposibil de verificat, dar într-adevăr, ventilatorul este cu adevărat „supărat” când rulează la putere maximă.

 

 

 

Pages ( 2 of 18 ): « Previous1 2 34 ... 18Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.