Temperatura

Un aspect foarte important pentru HTPC-uri e temperatura, deoarece într-o carcasă mică ventilaţia poate fi o problemă. Aşa că am testat cum se comportă radiatorul cu care vine echipată Bravo 220, în lipsă totală de flux de aer. Carcasa a fost închisă, procesorul a fost supratactat la 3.80GHz şi doar două ventilatoare au fost pornite: cel de pe procesor, care rula la 1000rpm şi cel de la sursă. De asemenea, pentru a vedea în ce măsură răspunde radiatorul la creşterea fluxului de aer am plasat un Ultra Kaze 3000rpm la o distanţă de aproximativ 15cm şi l-am rulat la două turaţii diferite: 1300rpm şi 2800rpm. Aceste rezultate le veţi regăsi în grafic menţionate ca „Light Airflow” şi „High Airflow”.

 

După 10 minute de rulat FurMark 1.8.2, temperatura GPU-ului a ajuns la 81°C, o temperatură mai mult decât respectabilă pentru o placă pasivă care nu beneficia de niciun flux de aer. Şi mai important e că vedem o scalare foarte bună odată cu adăugarea unu flux suplimentar de aer către placă.

În caz că temperaturile vi se par mari, trebuie să ţineţi cont de faptul că testele au fost rulate la o temperatură ambiantă de aproximativ 31°C (a naibii căldură zilele astea), aşa că cifrele sunt foarte bune.

 

No airflow

 

Low Airflow

 

High Airflow

 

Şi temperatura ambiantă măsurată la finalul testului de High Airflow folosind un Scythe Kama Thermo.

Yep! Cum ziceam… a naibii căldură…

 

 

Pages ( 10 of 12 ): « Previous1 ... 89 10 1112Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.