Probabil o să vi se pară ciudat că voi vorbi despre supratactare, dar e cunoscut faptul că o placă video pregătită din fabrică pentru a fi răcită pasiv este un canditat serios la obţinerea unor rezultate foarte bune la supratactare, odată adăugat un flux de aer consistent.

Această gândire am abordat-o şi eu în momentul în care am încercat să obţin o clasare cât mai bună în topurile HWBot cu această placă. Aşa că am pus rapid Windows XP-ul, am instalat driverele şi 3DMark2001SE şi m-am apucat de tras de slidere, cu scopul declarat de a ajunge primul GT220 cu răcire pe aer. După o perioadă scurtă de optimizare a sistemului de operare, am început să rulez testele într-o ordine predefinită.

Frecvenţele maxime atinse au fost 767 / 1597 / 499 pentru GPU / Shadere / Memorie. Din păcate nu au fost suficiente pentru ocuparea primului loc pe HWBot, deoarece primul loc avea un procesor mai puternic ca al meu şi tactat mai sus, precum şi nişte frecvenţe mult mai mari obţinute la placa video. Aşa că m-am mulţumit cu locul al treilea şi cu un scor total de 40652 puncte:

 

Cu un voltmod aş fi putut ridica puţin mai sus frecvenţele plăcii, şi cu un overclock mai serios al procesorului, puteam obţine un scor mai apropiat de primul loc. Mai ales că temperatura de funcţionare era excelentă (după cum se poate observa din EVGA Precision) Dar voltmod nu am făcut, iar timpul pentru a stabiliza procesorul la o frecvenţă mai ridicată a fost destul de limitat. În mâinile unui overclocker mai experimentat şi cu mai mult timp la dispoziţie, se pot obţine rezultate foarte frumoase cu Bravo 220.

 

Oricum, acesta e motivul pentru care am rulat toate 3DMark-urile: să vedem baseline-urile şi să ne putem imagina unde vom ajunge cu scorurile, odată ce am început să ne atingem de frecvenţe şi să optimizăm sistemul de operare. Dar în afară de rulat bench-uri, overclocking-ul e total irelevant în cazul acestui produs.

 

 

Pages ( 11 of 12 ): « Previous1 ... 910 11 12Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.