Şi să vedem cum se comportă şi ultimul candidat de astăzi la testul de temperatură şi supratactare.

Temperatură – Regim Idle

 

Modelul Sapphire obţine o valoare foarte bună de 41°C în regim de repaus, iar ventilatorul se menţine stabil la 40%.

Temperatură – Regim Load

 

În Load coolerul Vapor-X îşi demonstrează performanţa, iar exemplarul de la Sapphire obţine cele mai bune rezultate de până acum: 62°C. Iar ventilatorul îşi creşte turaţiile cu doar 3%, stabilizându-se la 43%.

Temperatură – Regim Load – Overclocking

Încurajaţi de rezultatele excelente obţinute de modelul de la Sapphire, am trecut entuziaşti la „trasul de slider-e” 🙂 Din păcate, şi de această dată am atins foarte lejer cei 870MHz la care eram limitaţi. Spun „din păcate” deoarece chiar ne pare rău că nu am putut urca mai sus, deoarece sistemul de răcire nu avea nici cea mai mică problemă în a menţine temperaturile la valori foarte bune. Iar pentru memorii am atins o frecvenţă foarte drăguţă: 1428MHz. Această frecvenţă confirmă comportamentul superior al memoriilor Hynix (întâlnite pe exemplarul GIGABYTE) comparativ cu memoriile Samsung prezente pe celelalte modele.

 

Nici măcar cu astfel de overclocking consistent, modelul Sapphire nu a trecut de pragul de 70°C, iar ventilatorul nu s-a obosit să se tureze mai deloc, rămânând stabil la doar 45%.

Modelele din seria Vapor-X de la Sapphire au beneficiat întotdeauna de sisteme de răcire foarte performante, iar acest lucru l-am putut vedea şi la exemplarul de HD5750 testat de noi astăzi. E clar, avem suficient headroom în care să ne distrăm, şi dacă am fi încercat nişte operaţiuni mai „hardcore”, mai puteam urca puţin frecvenţele.

 

 

Pages ( 15 of 17 ): « Previous1 ... 1314 15 1617Next »

Leave a Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.