E bun dom’le procesoru’ ăsta nou? Da, e bun. Dar nu este un pas tehnologic ce îi va face pe posesorii de i7 să îşi schimbe platforma în mod sigur. Dacă până acum existau dubii la alegerea unui i5 750 sau a unui Phenom II X4 965 acum acestea se extind şi la i7 860/920. În mod sigur este mai rentabil decât un procesor i7 din seria 900 însă doar datorită preţului mai ridicat al memoriilor triple channel faţă de dual channel şi al plăcilor de bază cu X58 sau mai simplu spus preţul total al platformei este mai mare în cazul i7 900.

Dacă dilema apare între socket 1156 şi noile hexa-core 1090T, atunci lucrurile devin mai complicate pentru că plăcile de bază cu P55 sunt foarte ieftine şi ajungem la costuri similare pentru ambele variante. Din fericire, AMD se pare că s-a gândit şi la acest aspect şi împreună cu 1090T Black Edition pe care l-am testat noi mai lansează şi un frăţior al cărui preţ este de aproximativ 860 RON. E drept că 1055T are o frecvenţă mult mai mică şi out of the box va fi mai slab decât un i7 860, dar dacă vă mai aduceţi aminte procesoarele se pot overclock-a foarte uşor.

So, ca să nu o mai lungim mult, Phenom II X6 1090T este un procesor foarte bun, însă cu un preţ un pic cam mare pentru a-l face alegerea oricui. 1055T în schimb va fi cu siguranţă următorul best seller din partea AMD.

Să tragem o linie şi să concluzionăm şi despre Crosshair IV Formula. Merită domne? DA! caracteristici întâlnite pe plăci de bază de 1100 RON (de la ASUS) la un preţ chiar micuţ fac din Crosshair IV o alegere foarte bună pentru cei cărora le place să butoneze şi să modifice non-stop parametrii calculatorului. Pe de altă parte, dacă eşti mai conservator şi nu te pasionează domeniul ăsta…te poţi orienta fără a ezita către o placă de bază fără un miliard de caracteristici, features şi butoane care nu face altceva decât să funcţioneze.

 

 

Plusuri şi minusuri ale lui Phenom II X6 1090T

+ raport preţ/performanţă bun
+ overclocking bun

– preţ puţin cam mare

 

Plusuri şi minusuri ale plăcii de bază ASUS Crosshair IV Formula

+ foarte multe caracteristici/dotări
+ preţ rezonabil
+ răcire bună

  • AMD Phenom II X6 1090T poate fi cumpărat de aici

 

Pages ( 9 of 9 ): « Previous1 ... 78 9

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.