Ceea ce se întâmplă astăzi nu vizează doar aspectul performanţă. Faptul că AMD şi-a scos animăluţul cu 6 capete din cuşcă nu înseamnă că vom vedea pe ici pe colo câteva cadre pe secundă în plus. A venit momentul pentru schimbări majore şi din partea lor.

Vom vedea că şi-au adus aminte că prezentul nu este compus din paralelizare şi au strâns cu şurubelniţa şuruburile în aşa fel încât jocurile ce nu au suport pentru multi-core să beneficieze şi ele de un mic boost şi vom observa cum pe partea de chipset-uri AMD a luat-o puţin înaintea concurenţei introducând suport pentru diferite tehnologii ce mulţi le-ar numi premature.

Acum, întrebarea pe care trebuie să v-o puneţi este dacă Thuban sau Phenom II X6 poate răstălmăci segmentul 400$ aşa încât să mai pape şi AMD nişte procente din marketshare care ar putea aduce o oarecare scădere a preţurilor procesoarelor inferioare.

Asta vom vedea pe parcurs pentru că vom compara noul procesor de la AMD cu rivalul său direct, bătrânul i7 920 al cărui preţ este foarte aproape de cel al hexa-core-ului.

Aşadar, în episodul de astăzi, bătălia se va duce între un procesor cu 4 nuclee şi 8 fire de execuţie şi unul cu 6 nuclee.

Oare pot cele 4 fire de execuţie să concureze cu două nuclee adevărate? vedea-vom în cele ce urmează după ce stabilim ce se întâmplă exact în tabară AMD atât la nivel arhitectural al procesoarelor cât şi al chipset-urilor dar şi după ce aruncăm un ochi asupra plăcii de bază care ne va ajuta să îl punem în mişcare pe 1090T.

 

 

Pages ( 1 of 9 ): 1 23 ... 9Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.