Dacă vă interesează în mod special lista completă a specificaţiilor, vizitaţi acest link.

Ţin să vă anunţ cu acest UD5 vine cu o tonă de caracteristici care mai de-care mai interesante. Însă pentru că se presupune că sunteţi deja în temă, vom discuta doar despre cele noi pe care GIGABYTE le aduce odată cu noul model de placă de bază.

Ţinteţi cont că o parte dintre aceste caracteristici sunt prezente şi pe alte modele. Iar cea mai bună comparaţie ar fi de făcut între UD5 şi UD7, unde singura diferenţă este în cazul VRM-ului, UD5 venind echipată cu un VRM în 20 de faze, iar UD7 cu 24.

 

Hai să facem o scurtă listă cu aceste noi caracteristici iar apoi să le disecăm aşa rapid încât să înţelegeţi despre ce este vorba.

  • Hotkey OC
  • Cloud OC
  • eSATA 6Gbps
  • 8 port-uri USB 3.0

Aparent sunt puţine lucruri noi, dar dacă adăugăm în listă şi caracteristicile moştenite de la seriile precedente de plăci de bază, ca de exemplu Precision OV, 333, AutoGreen, Smart 6, DES 2, Turbo XHD sau altele, ajunge la o listă foarte impresionantă.

 

Revenind la subiectul de astăzi începem să vorbim un pic despre Hotkey OC, o caracteristică foarte interesantă pentru toţi power userii, mai ales dacă în ecuaţie intră şi un procesor ce pune la dispoziţia utilizatorului modificarea multiplicatorului, dacă are un „K” în nume.

Primul lucru care trebuie ştiut este că Hotkey OC funcţionează în tandem cu EasyTune 6, şi pe lângă asta poate fi folosit şi pe plăcile de bază mai vechi. Aşa că această caracteristică nu aduce chiar atât de mult entuziasm pentru un posesor de P67A-UD5, ci pentru toţi utilizatorii de plăci de bază GIGABYTE.

În mintea mea în momentul de faţă se derulează un scenariu foarte simplu în care Hotkey OC m-ar ajuta să am performanţă mai bună atunci când folosesc PC (rulez un joc) sau să consume puţin curent, atunci când plec de acasă.

Trebuie să vă precizez că pot fi realizate un număr de 4 profile, în funcţie de necesităţile fiecare. Eu unul aş face un profil pentru gaming şi altul pentru idle (filme, surfing pe internet, muzică). Evident că există chestii automatizate care pot creşte performanţa atunci când te joci sau pot scade consumul PC-ului atunci când nu faci nimic, dar să fim serioşi…există vreo soluţie automatizată ce nu provoacă nervi? (lag sau scăderea performanţei când ne e lumea mai dragă).

Şi EasyTune 6 are un delay atunci când aplică setările, însă de îndată ce vei începe să îl foloseşti te vei obişnui cu acel delay şi, cel mai important, vei şti că va apărea.

 

Cloud OC nu este una din caracteristicile care mă încântă foarte tare, dar se poate întâmpla să te plictisească filmul la care te uiţi cu prietena şi să nu ai ce să faci decât să scoţi telefonul ce are browser web şi să faci câteva setări astfel încât filmul HD ales de ea să înceapă să meargă sacadat. Sau evident, poţi creşte setările în timp ce te joci sau rulezi benchmark-uri. Seamănă foarte mult cu o caracteristică de la cealaltă firmă taiwaneză care produce plăci de bază, dar beneficiul este că nu ai nevoie de o aplicaţie specială pentru dispozitivul portabil pe care îl mânuieşti.

 

eSATA 6Gbps este o chestie nouă pentru mine. Adică m-am gândit la aşa ceva pentru că am carcasă ce vine cu eSATA în front panel, dar nu am avut aşa mare nevoie de port eSATA şi nici nu am mânuit dispozitive ce folosesc standardul 6Gbps. So, e drăguţ că ai două port-uri future proof. Partea bună este că cele două port-uri sunt de fapt Power eSATA, adică sunt combinate cu două port-uri USB, iar dacă cumva nu ai dispozitive eSATA, măcar poţi folosi cele două port-uri USB pentru altceva.

 

8 port-uri USB 3.0 sunt parcă prea multe. Dar dacă ţinem cont de faptul că invazia USB 3.0 este inevitabilă, putem să ne bucurăm că nu vom fi nevoiţi să schimbăm placa de bază atunci când vom deţine 8 device-uri USB 3.0.

 

 

Pentru testarea acestei plăci de bază am folosit doar procesorul Intel Core i7 2600K şi singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îl overclock-ăm atât cât să aducă un beneficiu de performanţă destul de mare, dar să ofere şi stabilitate. Kit-ul de memorii folosit este acelaşi din articolul dedicat celor două procesoare de la Intel.

Hai să vedem placa de mai aproape.

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.