Cum vă spuneam, singurele teste făcute pe această placă de bază au fost oveclock-are procesorului şi testarea rapidă a stabilităţii.

Frevcenţa la care am ajuns folosind şi un BIOS destul de vechi a fost 4,7 GHz, iar nivelul de dificultate pentru asta l-am considerat undeva între easy şi intermediar, adică doar am modificat multiplicatorul şi voltajul.

 

Nu luaţi în considerare voltajul afişat de către CPU-Z deoarece este foarte departe de adevăr. În realitate voltajul procesorului era setat la 1,360v.

 

Concluzii

Întrebarea care vine în mintea orcărui user atunci când obsrvă un produs interesant este dacă merită cu adevărat. Ei bine, modelul P67A-UD5 este undeva la graniţă, iar utilizatori ce se dau în vânt după un „miliard” de gizmo-uri în bundle nu sunt prea încântaţi de ceea ce văd în pachet. Însă dacă eşti interesat de o placă de bază ce nu vei dori să o schimbi în următoarele 12 luni, UD5 este ceea ce cauţi. Facilitatea cu care am overclock-at procesorul 2600K, dar şi construcţia ei solidă mă fac să o recomand cu cea mai mare uşurinţă.

Ca o altă notă de final, ţin să vă mărturisesc că după ce am folosit atât un BIOS EFI cât şi unul normal (în cazul UD5) pe plăcile de bază cu P67, nu am observat absolut nicio îmbunătăţire reală la cele cu EFI. Cu alte cuvinte, BIOS-ul acestei plăci de bază e ok şi aşa cum e. Până la urmă e important să faci setările cât mai uşor şi să ai cât mai multe opţiuni cu adevărat utile, iar pentru cei 4,7 GHz ai destule, iar intuitivitatea nu a fost ignorată deloc.

Singurul lucru care nu prea îmi convine la această placă de bază este preţul. În mintea mea, cei ce vor cumpăra această placă de bază vor simţi că au depus un pic de efort financiar pentru a o achiziţiona deoarece este mai scumpă decât alte variante disponibile pe piaţă.

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE GA-P67A-UD5

+ Construcţie solidă
+ Future proof
+ Ergonomie

– Preţ
  • GIGABYTE GA-P67A-UD5 poate fi cumpărată de aici

 

Pages ( 4 of 4 ): « Previous123 4

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.