Concluzii

Asa cum am precizat si in pagina anterioara am spart clasificarea pe procente in doua. Fie cu CS:GO, fie fara CS:GO pentru a va fi mai usor sa judecati clasamentul.

Am zis si repet, nu ii impiedica nimic pe Nvidia sa optimizeze performanta in CS:GO. Pana la urma jocul acesta primitiv nu foloseste niciun set de instructiuni special ca in cazul jocurilor cu Hairworks si whateverworks unde AMD n-au ce face.

Asa ca hai, uitati-va pe grafice si continuam mai jos.

 

Procente toate testele

 

Procente fara CS:GO

Le-am colorat cu rosu si verde ca sa vedeti cam cum arata oferta celor doi producatori de GPU-uri. Este trist faptul ca AMD au 6 placi video si Nvidia 13. Asta arata cam ce poate alege un utilizator.

Si pana sa le lanseze pe acestea doua, RX 5700 si RX 5700 XT, situatia era si mai trista. Puteai sa cumperi la 1600 Lei Vega 64 si urmatoarea optiune era Radeon VII la 3800 Lei.

Asta da pauza de produse. Bine, nici la Nvidia situatia nu era tocmai roz pentru ca intre RTX 2070 si RTX 2080 era o gaura la fel, mare.

Dar acum Nvidia si-au intregit familia cu 3 placi noi pozitionate super bine din punct de vedere al pretului. Si nu pentru ca sunt baieti buni. Ci pentru ca stiau ce vor lansa AMD.

Este destul de clar ca si-o luau in bot daca nu veneau cu Super-urile. RX 5700 si RX 5700 XT le bat pe RTX 2060 si RTX 2070. Dar nu prea au ce sa faca versus Super.

De fapt ba da. Si s-a si intamplat. Au fost ieftinite inainte de lansare.

AMD Radeon RX 5700 si RX 5700XT review | WASD

Nu stiu ce credeti voi, dar aceasta ieftinire eu o vad ca pe un afront din partea AMD. Oricum n-au nimic de pierdut pentru ca e clar ca ei isi castiga painea din piata de console unde pe termen mediu vor vinde cel putin 150 milioane GPU-uri. Asa ca de ce sa nu ii scuture putin pe Nvidia?

Ca de obicei va indemn sa va faceti socotelile bine inainte si sa nu faceti cumparaturi bazandu-va pe emotii. Stiu ca e in natura umana sa indragim underdog-ul. Dar pana la urma tu trebuie sa castigi, nu o companie. Nu este un meci de fotbal. Favoritul tau trebuie sa iti fie portofelul, nu AMD, Intel sau Nvidia.

Radeon RX 5700 este listat la 2039 Lei, iar RX 5700 XT la 2149 Lei. Pretul lui RX 5700 XT este exceptional pentru ca in momentul publicarii acestui articol poti cumpara un RTX 2060. Si dupa cum am vazut RX 5700 XT este foarte apropiata de performanta lui RTX 2070 Super.

Nu uita sa dai si un share. Ajuta.

Pages ( 11 of 11 ): « Previous1 ... 910 11

Leave a Reply

2 thoughts on “Review: AMD Radeon RX 5700 & Radeon RX 5700XT

  1. Se pare ca intr-un final AMD a reusit sa mai aduca cativa copii pe lume si intr-un final nu au dezamagit aiurea „fanii”.

    Sa fiu complet sincer, mai tare ma bucura faptul ca Nvidia s-au ambalat si au produs repede „Super” series la preturi teoretic mai bune. Adica, la finalul zilei, ca si pe partea cu Intel, vrem sa vedem ce se mai poate intampla mai departe cand „the big dog” este incoltit.

    Pacat ca pe partea Intel nu o sa vedem asta prea curand.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.