Cum ziceam, avem de-a face cu 5 noi modele de procesoare. Aşa că haideţi să facem rapid un tabelaş, pentru a fi mai uşor de sintetizat datele cele mai importante despre ele.

 

Tabel Specificatii

 

Deşi nu ne vom uita astăzi peste Phenom II X4 910e, l-am trecut şi pe acesta în tabel deoarece este lansat împreună cu celelalte modele.

Cât despre celelalte modele, specificaţiile sunt destul de clare şi foarte similare cu modelele deja existente pe piaţă. Toate sunt „moştenite” de la modelele imediat inferioare, chiar şi TDP-ul. Diferenţa apare în principal la frecvenţa implicită, fiecare model nou aducând câte 100MHz în plus faţă de modelul anterior (deci un multiplicator cu 0.5 mai mare). Tot aici aş dori să adaug că există două lucruri foarte interesante pentru Phenom II X2 555 BE. Primul este faptul că acesta oferă cea mai mare frecvenţă pentru un procesor dual-core AMD de până acum. Al doilea lucru interesant v-il voi zice puţin mai încolo 🙂

De asemenea, fiind o revizie nouă, există şi câteva îmbunătăţiri în microarhitectură, iar din observaţiile mele de până acum, noile procesoare sunt mult mult mai stabile în overclocking. But more on that later.

N-am să mai insist asupra specificaţiilor, pentru că, oricât ar fi de interesante, practica este cea care contează. Aşadar mergem mai departe să discutăm despre platforma de test şi să facem un o mini-şedinţă foto cu aceasta. Dar nu înainte de a vă arăta câte un screenshot din CPU-Z cu fiecare procesor.

AMD Athlon 2 X2 255 CPU-Z AMD Athlon 2 X3 440 CPU-Z

AMD Athlon 2 X4 635 CPU-Z AMD Phenom 2 X2 555

 

Pages ( 2 of 17 ): « Previous1 2 34 ... 17Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.