Verdict

Am ramas tablou in timp ce testam jocurile. La productivitate nu am fost foarte surprins pentru ca testasem deja Threadripper 2950X si am spus si in acel material ca 24 de fire de executie e cam numarul optim pentru un workstation modern.

Dar sa vezi un Ryzen ca este atat de aproape de 9900K mi s-a parut pur si simplu incredibil.

Ca sa intelegeti, am inceput testarea in jocuri cu 2700X. Rezultatele erau meh in cel mai bun caz, iar cand am adaugat in tabel cate un rezultate de la Ryzen 9 3900X nu imi venea sa cred. Voiam sa ajung mai repede la 9900K sa vad cam care e diferenta. Si cand intr-un final le-am adaugat in tabel nu imi venea sa cred.

Sunt atat de apropiate ca performanta incat ma intreb ce au facut AMD. Cum au reusit sa faca procesorul asta incat CS:GO sa ruleze mai bine decat pe 9900K la full HD. A da, au acel patch care permite selectarea firelor de executie rapide.

Si se vede ca Intel nu face asta pentru ca acesta este motivul pentru care 9700K ofera niste rezultate atat de bune comparativ cu 9900K. Pe 9900K jocurile ruleaza atat pe firele de executie rapide, cat si pe cele lente.

Asa ca da, au ajuns departe AMD cu procesoarele pe 7nm.

AMD Ryzen 3000 review | WASD

Dar tineti cont de faptul ca procesorul lor pe 7nm se bate cu unul pe 14nm si tot nu il domina peste tot. Puteti sa va imaginati ce se va intampla cand Intel va trece pe 10nm? Ahahahahaha. Daca o sa fie capabili sa finalizeze trecerea la 10nm. Sau poate trec si ei pe 7nm la TSMC si renunta la ideea de a mai avea propriile fab-uri. Ca in mod clar nu le ies socotelile in ultima vreme.

Cert este ca imaginea de mai jos m-a cam convins.

reason

Daca mai apar patch-uri pentru vulnerabilitati, unde va ajunge performanta? Pe de o parte, Intel ofera performanta mai mare in jocuri, dar si o paleta bogata de vulnerabilitati, pe de cealalta parte AMD au performanta ceva mai mica, dar stabilitate. A si sa nu uitam, PCIe Gen4.

Hmm. Nu pot sa decid inca. Dar cu siguranta o voi face cand va sosi 3950X care nu stiu daca va dati seama dar este crema cremelor. Toate cipurile bune ajung in el. Din acest motiv, are si acel boost de 4,7 GHz.

Pages ( 12 of 12 ): « Previous1 ... 1011 12

13 thoughts on “Review: AMD Ryzen 9 3900X & Ryzen 7 3700X

  1. cald afara, cald inauntru, arde carcasa……. Au fost multe speculatii dar se adeveresc și sincer ma bucur. Lipsesc niste mici amanunte precum raportul pret/perfoormanta care pentru mine a decis mereu in favoarea AMD, comportamentul memoriilor si impactul frecventei lor pe seria noua mai ales ca specifiicatiile placilor ASUS la acest capitol sunt mai mici și oarecum dezamagitoare. Astept si sper sa apara de la voi articole comparative ale placilor de baza. Ma apuca nostalgia cand vad ventilatorul ala mic de pe placile de baza…… si ce zgomotos era uneori……

  2. Nu prea cunosc piata de procesoare amd, mergand pe intel de mai bine de o decada. Poti sa imi recomanzi unul pt editare si conversii video?

  3. Este un procesor puternic, il detin eu
    Fac doar editare video, nu va pot spune mai multe despre jocuri, dar si aici e foarte capabil!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.