În sfârşit, pagina de teste! Vom începe cu testele sintetice, pentru a evidenţia diferenţele între cele două variante de stocare, după care vom face câteva teste din viaţa „reală”.

Primul pe lista testelor sintetice este HD Tune Pro 3.50

Diferenţa e clară şi indiscutabilă. Viteza medie de citire este aproape dublă pe X25-M G2, faţă de matricea RAID. Ignorând puţin viteza de citire, putem vedea aici avantajul clar al tehnologiei SSD-urilor: viteza constantă de citire, indiferent de locaţia fizică a datelor. În contrast, HDD-urile mecanice prezintă o încetinire a vitezei de citire pe măsură ce ne apropiem de zona exterioară a platanelor.

După cum probabil ştiţi, HD Tune Pro nu poate testa şi viteza de scriere, atâta timp cât unităţile de stocare sunt formatate.

 

Dar pentru asta avem ATTO Disk Benchmark 2.34

Am testat cu ATTO Disk Benchmark viteza de scriere/citire pentru fişiere cu dimensiuni cuprinse între 0.5KB şi 8192KB. După cum se vede şi din imagini, viteza de scriere/citire creşte odată cu creşterea mărimii fişierelor. În această situaţie, matricea RAID oferă un avantaj prin prisma echilibrului bun între scriere şi citire. Exceptând fişierele extrem de mici, viteza de citire este aproximativ egală cu cea obţinută în testele realizate cu HD Tune Pro.

 

Continuăm cu o serie de teste efectuate cu programul AS SSD Benchmark 1.2.3517.12763. „AS SSD Benchmark” vine de la „A Simple SSD Benchmark”, şi este un program freeware, scris special pentru unităţi de stocare SSD. Faţă de celelalte două teste, avem două lucruri interesante în plus: un scor total şi, cel mai important, viteza de acces măsurată cu o precizie de 3 zecimale după virgulă. Sau mai exact, măsurată în microsecunde (µs) 🙂

Am sintetizat datele cele mai importante în graficul de mai jos. Pentru a vedea rezultatele complete, daţi click pe imaginile mici de sub tabel.

 

SSD:

RAID:

 

Datele vorbesc de la sine în acest test. Dominaţie clară pentru SSD-ul Intel. Deci nu mai are rost să comentăm pe seama lor. Aşa că trecem mai departe, la ultimul test sintetic de azi.

 

SiSoftware Sandra Lite 2009.SP3c

Din nou avem o confirmare a vitezei uriaşe de citire pentru X25-M G2, alături de un timp de acces extrem de mic. Pentru a fi mai uşor, am sintetizat datele într-un grafic. Pentru orice eventualitate, aveţi la dispoziţie şi screenshot-urile cu rezultatele obţinute.

 

SSD:

 

RAID:

 

Am încheiat cu testele sintetice. Să vedem ce avem pe pagina următoare. Next, please!

 

Pages ( 5 of 7 ): « Previous1 ... 34 5 67Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.