Şi uite aşa am ajuns şi la finalul articolului de astăzi. După cum am mai spus în cursul articolului, ţinta Intel pentru a doua generaţie de SSD-uri X25-M a fost obţinerea unui cost de producţie/achiziţie mult mai bun, fără a pierde însă din performanţă. Ei, dragilor, după perioada petrecută alături de această jucărie, putem spune că Intel şi-au atins ţinta. Noul SSD e la fel de rapid ca frăţiorul lui mai mare, dar are un preţ de achiziţie mult mai mic. Mai concret, preţul variantei de 80GB este de aproximativ 225 USD, faţă de 595 USD pentru G1, iar varianta de 160GB ne va costa 440 USD, faţă de 595 USD pentru prima generaţie. Diferenţele de preţ sunt impresionante şi îmbucurătoare, şi încet-încet dispar perioadele în care era nevoie să renunţăm la o mână şi un picior pentru achiziţia unui SSD performant. Din păcate, disponibilitatea în România tinde la zero şi nu am reuşit încă să-l găsim la vreun e/retailer autohton. Pe măsură ce vor apărea şi la noi, vă vom informa pe forumul nostru, pe thread-ul dedicat acestui articol.

După cum probabil ştiţi, în momentul lansării generaţiei secunde de SSD-uri, s-a descoperit un bug de firmware supărător care cauza coruperea datelor dacă se seta în BIOS o parolă pentru unitatea de stocare, după care se dezactiva această parolă. De asemenea, sistemul de operare se bloca dacă SSD-ul avea setată o parolă. Intel a dat dovadă de profesionalism, a oprit de la vânzare toate SSD-urile G2 şi a anunţat că problema se va remedia într-un timp foarte scurt, printr-un update de firmware. Acum, această problemă face deja parte din „istorie”, fiind disponibilă o versiune de BIOS care rezolvă aceste două inconveniente.

Efortul depus de Intel pentru realizarea acestui produs merită aprecierile noastre. Mai ales că, datorită preţurilor practicate (care în mod cert vor mai scădea în viitor), Intel a adus SSD-urile cu un pas mai aproape de noi.

Cu asta am încheiat pe ziua de azi. Ca de obicei, vă aşteptăm pe forum pentru comentarii, sugestii şi reclamaţii.

 

 

Plusuri şi minusuri ale lui Intel X25-M G2 160GB

+ preţ
+ performanţe foarte bune

– viteză de scriere relativ redusă
– disponibilitate

Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.