Am revenit! Aşa că haideţi să detaliem puţin noua jucărie.

X25-M G2 are în componenţă module de memorie NAND Flash de tip MLC (multi-level cell) fabricate de către Intel, fiecare având o capacitate de 16GB. Modelul de 160GB testat astăzi are în componenţă 10 astfel de module. Controller-ul este fabricat tot de Intel, şi include câteva îmbunătăţiri arhitecturale faţă de prima generaţie, precum şi un firmware optimizat. Pentru aceasta, a fost necesară schimbarea memoriei on-board.

Prima generaţie folosea un modul de memorie de 16MB, tactat la o frecvenţă de 166MHz şi produs de Samsung. A doua generaţie foloseşte un modul de 32MB la o frecvenţă de 133MHz, fabricat de către Micron.

Să aruncăm un ochi şi peste cifrele legate de fiabilitate. Pentru noua generaţie, Intel a anunţat o durată de viaţă utilă de minim 5 ani alături de un MTBF de 1,200,000 ore. Asta înseamnă 137 de ani de funcţionare fără oprire! Impresionant, nu? De asemenea, consumul de curent este şi el impresionant: 75 mW în Idle şi 150 mW în stadiu activ. Zgomotul este zero, datorită lipsei componentelor în mişcare. Iar rezistenţa la şocuri este ridicol de mare: maxim 1,500 G. Deci mare atenţie! Nu plasaţi SSD-ul într-un avion supersonic care se prăbuşeşte!

Ce-a mai rămas? A! Teperatura! Drive-ul funcţionează într-un interval cuprins între 0˚C şi 70˚C, deci grijă la răcirea sub-zero! În schimb, poate fi păstrat de la -55˚C până la 95˚C.

Noile drive-uri suportă toate funcţiile clasice (SMART, NCQ etc). În plus, vor suporta şi funcţia TRIM însă doar printr-un update de firmware, acesta fiind disponibil odată cu lansarea Windows 7.

 

 

Cam atât deocamdată. Urmează o şedinţă foto, după care vom trece la testarea drive-ului în practică.

Next page, please!

 

Pages ( 2 of 7 ): « Previous1 2 34 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.